Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Den danske inflation steg i september til 2,3 pct. sammenlignet med året før. Det er en stigning fra august, hvor inflationen lå på 2,0 pct., og markerer det højeste niveau siden august 2023.
Ifølge Danmarks Statistik er det særligt priser på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer, der driver udviklingen. Okse- og kalvekød er steget med hele 24,1 pct. det seneste år, mens ost og æg er steget med henholdsvis 9,3 og 8,6 pct.
Seniorøkonom Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank vurderer, at prisstigningerne rammer forbrugerne hårdt, fordi de rammer dagligvarer, vi køber ofte. Samtidig træder en ny emballageafgift i kraft i oktober, hvilket kan føre til yderligere prisstigninger i supermarkederne.
Cheføkonom Tore Stramer forventer dog, at inflationen vil falde i de kommende år – blandt andet som følge af afgiftslettelser på el, kaffe og chokolade. Inflationen forventes at lande på 1,8 pct. i 2025 og falde til 0,9 pct. i 2026.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025