Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fødevarestyrelsen har netop lanceret en opdateret version af det digitale kort, der giver danskerne overblik over landets økologisk certificerede spisesteder.

Kortet er tilgængeligt via mobil og dækker ca. 3.500 spisesteder, herunder restauranter, caféer og offentlige institutioner. Det skal gøre det lettere for forbrugere, der ønsker fokus på økologi og bæredygtighed, at vælge madsteder med bevidste valg.

Enhedschef Kirstine Hartvig Mahler fra Fødevarestyrelsen fremhæver, at kortet også fungerer som motivation for køkkener, der overvejer at gå i en grønnere retning.

En tidligere version af kortet blev lukket for halvandet år siden, men er nu genoplivet efter pres fra blandt andre Økologisk Landsforening og efter at politikerne genfandt midler til ordningen. Kortet skal styrke udbredelsen og tilgængeligheden af økologi i den danske madkultur.

Læs hele historien på FødevareWatch

Læs også mere på Fødevarefokus.dk

Restauranter ser positivt på resten af 2025

En ny medlemsanalyse fra HORESTA viser, at restauranterne forventer vækst i både gæster og omsætning resten af året – men også med blik for de økonomiske udfordringer.

Log ind