Der kommer rigtig meget mad gennem de danske restauranter, cateringvirksomheder og buffeter med mere hver dag. Og med det følger desværre også rester. Men hvornår bliver mad til madaffald, og hvornår kan det genbruges? Det svarer HORESTAs fødevarechef på i en ny video.
Hun fortæller blandt andet, at mad fra buffeter ofte skal kasseres, men som undtagelse kan det bruges igen, hvis det ellers ser, smager og lugter godt og ikke har stået for længe på buffeten. Det skal blive sat på køl eller spises straks efter. Maden må alle omstændigheder ikke genbruges, hvis den har stået ude for køl eller ved mindre end 65 grader længere end tre timer. Grøntsager kan bruges igen, hvis de bliver varmet op til mere end 75 grader i for eksempel supper, ketchup eller lignende.
Man kan også bruge rester fra sin produktion i køkkenet eller fra fadservering, som man vurderer i orden, men det forudsætter også, at maden opvarmes til minimum 75 grader.
Driver man en a la carte-restaurant, er det ikke muligt at genbruge maden fra gæsternes tallerken, men man kan tilbyde dem, at tage det med hjem.
Se reglerne uddybet i videoen her:
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Dansk turisme satte omsætningsrekord i 2024
22-05-2025
-
Nye beskæftigelsestal: Marts sætter rekord i hotel- og restaurationsbranchen
22-05-2025
-
Turismemidler på 200 mio. kr. lader vente på sig
22-05-2025
-
Radisson åbner sine første klimaneutrale hoteller
22-05-2025
-
Airbnb tvinges til at fjerne 65.000 boligannoncer i Spanien
22-05-2025
-
Nye lovkrav mod greenwashing i turismen er vedtaget
22-05-2025
-
Comwell H.C. Andersen Odense får nye ejere
22-05-2025
-
Trinity Hotel udvider med konferencesal og 44 værelser
22-05-2025